СВЕТИ НОВОМАЧЕНИК ЃЕОРЃИ КРАТОВСКИ


Општина Кратово, Ве поканува на пречек на моштите и прославување на споменот на СВЕТИ ЃОРЃИ КРАТОВСКИ
на ден 24 Февруари (сабота) 2024 година.
Славејќи го и чествувајќи го неговиот светителски лик и спомен, императив на сите нас, неговите следбеници и поклоненици, уште повеќе да го збогатиме неговиот култ, зашто тој е наш, од нашиот род и нашите краишта,
 и најмногу ќе се грижи и застапува пред Севишниот за сите свои Божји чеда.
Scroll to Top