Прославување на патрониот празник во нашиот град СВЕТИ ЃОРЃИ КРАТОВСКИ

✝️Моштите на светителите се среќа за местото каде што почиваат. Чудесните дејствувања на Божјата благодат преку светителските мошти го прославуваат не само името Божјо и светителите, туку и самото место во кое почиваат и привлекуваат толпа народ кој ги почитува од сите страни. Каде што се моштите на светителите, таму е и нивниот дух, помош и нивната заштита.
✝️Како доказ на ова е денешното прославување на патрониот празник во нашиот град СВЕТИ ЃОРЃИ КРАТОВСКИ

Нема опис за фотографијата.

Можно е да е слика од 2 луѓе

Можно е да е слика од еден или повеќемина и толпа

Можно е да е слика од 3 луѓе и текст

 

Можно е да е слика од 1 лице, Базилика на националното светилиште на безгрешното зачнување и текст

Scroll to Top