Панахида Павел Шатев Кратово

Во чест и сеќавање на Павел Шатев истакнат македонски револуционер и анархист, член на Гемиџиите и еден од легендарните солунски атенатори, денеска во Кратово се одбележа годишнината од смртта на нашиот сограѓанин со положување на свежо цвеќе од повеќе делегации во градот предводена од Градоначалникот Тодорче Николовски и беше одржана панихида на спомен бистата пред Основен суд Кратово.

Павел Шатев (1882-1951)

Вечна му слава!

 

Scroll to Top