Култура

Културни настани 2022 година
Шопска свадба 2022298543100_413717760740809_6984263995220039066_n

281588894_5193813214037021_4178860452659137768_n

Културни настани 2021 година

256226757_1635004426836043_1220150407327559590_n

Културни настани 2020 година
Свети Ѓорги Кратовски event

Фотографии од отворањето на Изложбата и јавната презентација на студентските проекти изработени од предметот Урбанистичко обликување 2 (Архитектонски факултет Скопје / Faculty of Architecture, UKIM)на тема „Визии, стратегии, концепти и проекти за развој на градот Кратово“ која се одржа на 7 февруари 2020 (петок) во средното општинско училиште „Митко Пенџуклиски“ во Кратово Архитектонски факултет

_DSC0291 _DSC0292

29-ти Јануари 2020 година 11 часот
Панахида на Павел Шатев
со што ќе се одбележи годишнината од смртта на познатиот македонски револуционер, родољуб и публицист
место – каде што е поставена спомен бистата на Павел Шатев пред Основен суд Кратово
Павел Шатев Панахида

Културни настани Кратово 2019

Vrba event

 

kompirijada event

Scroll to Top