Известување за „Богојавление“ – Водици

По повод големиот христијански празник „Богојавление“ – Водици, на ден 19.01.2023 година (четврток), во 11 часот на градскиот базен во Кратово ќе се изврши Богојавленски водосвет под покровителство на Градоначалникот на Општина Кратово Тодорче Николовски и на Македонската православна црква, Кумановско-осоговска епархија.
Сите заинтересирани верници, кои ќе скокаат по крстот да се пријават во општина Кратово на ☎️ 031 481 202 (од 7.30 до 15.30ч)
✉️ contact.kratovo@gmail.com или на социјалните мрежи.
Општина Кратово Ве поканува да бидете дел од овој традиционален верски настан посветен на големиот празник Богојавление – Водици.
водици
Scroll to Top