Дизајнирање и изведба на мозаик инсталација

Во рамки на проектот “Мозаик Инсталација како културна соработка и современо живеење – Платформа за меѓународна соработка“, кој е подржан од Амбасадата на Р.Бугарија и Општина Кратово се изработува мозаик на заедницата на надворешен ѕид со површина од 25м2, каде што учествуваат деца ученици на ООУ „Кочо Рацин“ – Кратово и СОУ „ Митко Пенџуклиски“ – Кратово под менторство на Мозаик Уметник Симона Манчева.

282050778_685861742492779_1214079645902873874_n

Мозаиците ќе се изработуваат од рециклирани крш плочки, камен и др. почитувајки ги принципите на Зелена култура, со цел културата да работи во правец на заштита на животната средина.

280411019_734459521331679_8065732815119362152_n

Проектот ќе остави траен белег на заедничката работа на школската заедница и граѓаните, симбол на граѓански и школски активизам, единство, убавина, и естетика.

281243031_3227043934202036_5008004279325313269_n

280985062_539706177855170_7548913227951994101_n

Scroll to Top