ЧИСТА ЖИВОТНА СРЕДИНА ЗА ПОУБАВА ИДНИНА! ГЕНЕРАЛКА ВИКЕНД 2022

Големи количини на неразградлив отпад денеска беа подигнати од Старото градско подрачје, Карши бавча, Кеј на Кратовска река, спортските и детски терени, дворовите на образовните институции, во рамки на акцијата „ГЕНЕРАЛКА ВИКЕНД“.
Се чистеа сокаците, депониите во с.Шлегово, с.Приковци и с.Туралево.
Во теренските активности за чистење беа вклучени Општина Кратово, ЈП „Кратово“, јавни институции Detska Gradinka Carka Andreevska, ООУ „Кочо Рацин“ – Кратово, Митко Пенџуклиски – Кратово (средно училиште), Музеј на град Кратово, Дом на култура, ТППЕ, ЦУК, Здружение на пензионери, советници од Совет на општина Кратово како и граѓани.
Целта на акцијата е подигнување на еколошката свест за одговорност кон природата.
280039302_4751542328284816_975299180610234356_n280013137_4751542014951514_8644155046632857930_n279958471_4751541448284904_5992494367309903502_n
279803281_4751538651618517_7344217528602064617_n 279887850_4751540231618359_3596638881336451988_n
Scroll to Top