Вести

Видео-конференција на градоначалникот со претставници од градот Џинченг НР Кина

Денес, четврток во 9 часот Градоначалникот на Општина Кратово имаше видео-конференција со претставници од градот Џинченг – Народна Република Кина и тоа: Гуанчуан – Директор на канцеларијата за надворешни работи на општинската народна влада во Џинченг, Џао Руифенг – Претседател на општата болница на Џинченг, Фан Линкуи – Директор на Здравствениот комитет на Џинченг, Експерти …

Видео-конференција на градоначалникот со претставници од градот Џинченг НР Кина Види повеќе »

И овој четврток ќе биде отворен Градскиот зелен пазар

Почитувани, Во четврток (30 април 2020 год.), за потребите на граѓаните ќе работи Градскиот зелен пазар започнувајќи од 07 до 13 часот со продажба на земјоделски и прехрамбрени производи. ЈКП Кратово ќе изврши распоред на тезгите и ќе преземе мерки за заштита со поставување на дезинфекциони средства на самиот влез на пазарот, додека продавачите се должни да носат соодветна лична …

И овој четврток ќе биде отворен Градскиот зелен пазар Види повеќе »

Градскиот зелен пазар ќе работи и овој четврток

Почитувани, Градскиот зелен пазар ќе биде отворен и овој четврток (23 април 2020 год.) од 07 до 13 часот со продажба на земјоделски и прехрамбрени производи. ЈП Кратово ќе изврши распоред на тезгите и ќе преземе мерки за заштита со поставување на дезинфекциони средства на самиот влез на пазарот, додека продавачите се должни да носат соодветна лична заштитна опрема …

Градскиот зелен пазар ќе работи и овој четврток Види повеќе »

Мобилни тимови на Општина Кратово (☎️ 071 379 467)

Општина Кратово склучи договор со УНДП (ОКР) за имплементација на активностите за обезбедување поддршка во рамките на проектот „Креирање можности за работа на сите“. За таа цел се реангажирани 8 (осум) лица за поддршка на стари и изнемоштени лица, лица со попреченост и други ранливи категории на лица во општина Кратово како одговор на спревување …

Мобилни тимови на Општина Кратово (☎️ 071 379 467) Види повеќе »

Градски зелен пазар овој викенд ќе работи со редуциран проток на граѓани

Градскиот зелен пазар по барање на граѓаните на Кратово овој викенд сабота (04 – Април 2020 година) ќе работи меѓутоа со редуциран проток на луѓе (ограничување на влез-излез). Согласно Одлуките на Владата на РСМ, во врска со превземање на дополнителни мерки и активности за превенција од ширење на Корона Вирусот, во затворениот Зелен Пазар СЕ МОЛАТ продавачите …

Градски зелен пазар овој викенд ќе работи со редуциран проток на граѓани Види повеќе »

ДОНАЦИЈА од ПАКОМАК ДОО Скопје

Секој има одговорност за зачувување чиста околина!!! Во градот на 5 релации се поставија садови за собирање на стаклен отпад од пакување специјализирани 5 (пет) пластичини зелени игло контејнери од 1,5 m3  кои се ДОНАЦИЈА од ПАКОМАК ДОО Скопје. ✅ ЗЕЛЕНИОТ контејнер е за стакло фрлете ги стаклените амбалажи од шишиња и тегли✅ Во наредниот …

ДОНАЦИЈА од ПАКОМАК ДОО Скопје Види повеќе »

Програмата Општинско-корисна работа со поддршка на социјално ранливите групи и на невработените

Програмата Општинско корисна работа преку проектот „НОВ ПРИЈАТЕЛ“ во Општина Кратово се реализира по шестти пат. Оваа година за Општина Кратово беа одобрени 10 позиции односно 10 лица во три различни области и тоа: еден негувател во давање услуги на деца во детска градинка, осум  негуватели за услуги на стари и изнемоштени лица и едно …

Програмата Општинско-корисна работа со поддршка на социјално ранливите групи и на невработените Види повеќе »

46.333 евра за рехабилитација на Здравствениот дом на Кратово Амбасадорката на Јапонија Н.Е. Кеико Ханеда во Кратово

  46.333 евра за рехабилитација на Здравствениот дом на Кратово Амбасадорката на Јапонија Н.Е. Кеико Ханеда во Кратово   На 19ти ноември, 2019 г. Амбасадорката на Јапонија, Н.Е. Кеико Ханеда го посети Кратово и заедно со градоначалникот Љупчо Бојаџиев потпишаа договор за проект од 45.333 евра со кој ќе се рехабилитира Здравствениот дом во Кратово. …

46.333 евра за рехабилитација на Здравствениот дом на Кратово Амбасадорката на Јапонија Н.Е. Кеико Ханеда во Кратово Види повеќе »

Првата мобилност од Еразмус + во Кратово – Проект „Нуркаме во дигитално изучување на јазик“

Проектот „Нуркаме во дигитално изучување на јазик“ произлегува од потребата за подобрување на дигиталните и јазичните вештини со нивно спојување. Првата мобилност од Еразмус + Кратово, учесниците од проектот се среќаваат со Градоначалникот на општината. Координаторот на проектот професор Кристина Цонкинска, соопшти дека проектот е со време траење од 24 месеци кој има повеќе активности. …

Првата мобилност од Еразмус + во Кратово – Проект „Нуркаме во дигитално изучување на јазик“ Види повеќе »

Изложба на архитектонски нацрти „Еднакво пристапен простор за сите“

Изложба на архитектонски нацрти „Еднакво пристапен простор за сите“ Во периодот од 20 – 24 септември 2019 година, Општина Кратово ги реализира активностите од проектот „Денови на архитектурата во Кратово“. По тој повод во Кратово се одржува работилница „Еднакво пристапен простор за сите“, на која учествуваат вкупно 18 студенти по архитектура под менторство на проф. …

Изложба на архитектонски нацрти „Еднакво пристапен простор за сите“ Види повеќе »

Одбележан 6 Септември – Ден на ослободување на Кратово

Одбележан  6 Септември – Ден на ослободување на Кратово Општина Кратово го одбележа 6 Септември – Ден на конечното ослободување на градот од окупаторот во Втората светска војна. Одбележувањето на овој значаен историски ден за градот започна со оддавање почит на паднатите борци и полагање на свежо цвеќе на спомен биститие на Јове Гичев, Тошо …

Одбележан 6 Септември – Ден на ослободување на Кратово Види повеќе »

10 невработени лица се ангажирани за општинско-корисна работа 2019

Креирањето услуги во функција на поединецот претставува нов, модерен, иновативен и интерактивен модел за дизајнирање решенија, услуги или производи согласно потребите на поединецот, а реализиран преку соработка со неколку партнери во општината. Програмата Општинско-корисна работа е дел од Проектот „Креирање можности за работа за сите“ и поддршка на Владата во спроведување на Оперативниот план за …

10 невработени лица се ангажирани за општинско-корисна работа 2019 Види повеќе »

Ученици од Кратово на Меѓународниот гастрономски фестивал Cook & Serve 2019 во Штип

Ученици од Кратово на Меѓународниот гастрономски фестивал Cook & Serve 2019 во Штип Четиринаест  ученици од угостителско – туристичката струка од СОУ „Митко Пенџуклиски“ – Кратово со нивниот ментор, професорот Младен Мицевски, со поддршка на Општина Кратово и локалните угостителски објекти на 10.05.2019г. (петок) ќе учествуваат на Меѓународниот гастрономски фестивал Cook & Serve 2019, што …

Ученици од Кратово на Меѓународниот гастрономски фестивал Cook & Serve 2019 во Штип Види повеќе »

Во Кратово одбележан 25 април – Ден на првото ослободување на градот

Општина Кратово го одбележа Денот на првото ослободување на градот (25 април), ден кога во 1944 година, граѓаните на Кратово за прв пат ја видоа слободата. Иако слободота траеше само еден ден, сепак овој датум е историски многу значаен за нашиот град од воен аспект и истиот го најави крајот на окупацијата од бугарските фашисти. …

Во Кратово одбележан 25 април – Ден на првото ослободување на градот Види повеќе »

НАЈМЛАДИТЕ ГО ОДБЕЛЕЖАА ДЕНОТ НА ШЕГАТА ВО КРАТОВО

НАЈМЛАДИТЕ ГО ОДБЕЛЕЖАА ДЕНОТ НА ШЕГАТА ВО КРАТОВО Одбележувањето на „1 Април – Денот на шегата“ во Кратово  започна  со изведба на театарската претстава за деца „Зеленковци“ во продукција на „Театар Провокација“ од Скопје. Претставата се одржа во  Мултимедијалниот центар (Кино салата) со почеток во 10.30ч  и истата беше  проследена (бесплатно) од децата во соработка со …

НАЈМЛАДИТЕ ГО ОДБЕЛЕЖАА ДЕНОТ НА ШЕГАТА ВО КРАТОВО Види повеќе »

ДВЕ TEАТАРСКИ КОМЕДИИ ВО КРАТОВО НА ДЕНОТ НА ШЕГАТА

ДВЕ TEАТАРСКИ КОМЕДИИ ВО КРАТОВО НА ДЕНОТ НА ШЕГАТА Светскиот ден на шегата во Кратово ќе биде одбележан со две театарски претстави (комедии) во продукција на театарот „Провокација“ од Скопје. Имено, на ден 1 април 2019 г. (понеделник) во Мултимедијалниот центар (Кино салата) во Кратово со почеток во 10.30ч ќе биде изведена театарската претстава за деца …

ДВЕ TEАТАРСКИ КОМЕДИИ ВО КРАТОВО НА ДЕНОТ НА ШЕГАТА Види повеќе »

И З В Е С Т У В А Њ Е – “РЕГИОНАЛЕН ФОРУМ ВО ЗАЕДНИЦАТА”

И З В Е С Т У В А Њ Е Граѓаните одлучуваат “РЕГИОНАЛЕН ФОРУМ ВО ЗАЕДНИЦАТА” Прва Форумска сесија 22.02.2019 г. (петок) во 12 часот ресторан ,,Грација,,  во Куманово   Почитувани  граѓани, Североисточниот плански регион (СИПР) има чест и задоволство да ве покани на првата форумска сесија од регионалниот форум во заедницата, која ќе …

И З В Е С Т У В А Њ Е – “РЕГИОНАЛЕН ФОРУМ ВО ЗАЕДНИЦАТА” Види повеќе »

Прослава и чествување на својот патрон Св. Ѓорѓи Кратовски

По повод 24 февруари, ден кога Православната Црква го слави споменот на заштитникот на град Кратово, Св. Ѓорѓи Кратовски, општина Кратово со радост Ве поканува на заедничка прослава и чествување на својот патрон. Овогодинешната празнична програма, покрај црковната богослужба, се состои од повеќе културни и спортски настани во чест на на Свети Ѓорѓи Кратовски. Деталната …

Прослава и чествување на својот патрон Св. Ѓорѓи Кратовски Види повеќе »

ТЕАТАРСКА ПРЕТСТАВА ЗА ДЕЦА „ЛАКОМАТА МЕЦА“ ВО КРАТОВО

По повод престојниот патронен празник на Кратово, Св. Ѓорѓи Кратовски, со задоволство ве известуваме дека во рамки на празничната програма на настани организирана од Општина Кратово,  НУ Театарот за деца и млади од Скопје ќе гостува во Кратово со претставата за деца „Лакомата меца“. Театарската претстава ќе се одржи во Мултимедијалниот центар (Кино салата) во …

ТЕАТАРСКА ПРЕТСТАВА ЗА ДЕЦА „ЛАКОМАТА МЕЦА“ ВО КРАТОВО Види повеќе »

Во вторник панахида за револуционерот Павел Шатев во Кратово

На 29-ти Јануари 2019 година (вторник) од 11 часот, каде што е поставена спомен бистата на Павел Шатев, ќе се одржи панахида со што ќе се одбележи годишнината од смртта на познатиот македонски револуционер, родољуб и публицист. Почит на последниот македонски гемиџија, револуционер, публицист, патриот и македонски интелектуалец, Павел Шатев кој целиот свој живот го …

Во вторник панахида за револуционерот Павел Шатев во Кратово Види повеќе »

Scroll to Top