Соопштенија

Соопштение за Богојавление (Водици 2019)

По повод големиот Христијански празник Богојавление (Водици), на ден 19.01.2019 година (сабота), на Градскиот базен во Кратово со почеток во 11ч, од страна на клирот од Кумановско-осоговската епархија на МПЦ-ОА ќе се изврши Богојавленски Водосвет – фрлање на крст во вода. Овој настан е под покровителство на Општина Кратово и по тој повод се известуваат …

Соопштение за Богојавление (Водици 2019) Види повеќе »

Повик до спортски друштва

Се повикуваат сите спортски друштва (здруженија, клубови), кои се регистрирани и/или функционираат на територијата на општина Кратово, да ја доставаат својата Програма за работа 2019 г. со предвидениот Финасиски план за 2019 г., со цел имплементирање на дел од тие активности во рамки на Буџетот на Општина Кратово 2019,  во дел од средствата за поддршка …

Повик до спортски друштва Види повеќе »

Повик до сите спортски здруженија и клубови

Почитувани, Ве известуваме дека Општина Кратово е во фаза на изготвување на програмите за 2019 година, меѓу кои и програмата за спорт. Во таа насока, јавно се повикуваат сите спортски друштва (здруженија, клубови), кои се регистрирани и/или функционираат на територијата на општина Кратово, да ја доставаат својата Програма за работа 2019 година со предвидениот Финасиски …

Повик до сите спортски здруженија и клубови Види повеќе »

Јавен повик за доставување на иницијативи за изработка на урбанистички планови на територијата на општина Кратово за 2018 година

Јавен повик за доставување на иницијативи за изработка на урбанистички планови на територијата на општина Кратово за 2018 година Јавен повик (трет квартал)

Ј А В Е Н О Г Л А С до евидентирани невработени лица за вклучување во Програмата Општинско – корисна работа

  ГРАДОНАЧАЛНИК НА ОПШТИНА КРАТОВО Бр. 08-853/14 03.08.2018 година   Врз основа на Договорот за соработка помеѓу Агенцијата за вработување на РМ (АВРМ), Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) и општина Кратово, Оперативниот план за активни програми и мерки за вработување и услуги на пазарот на трудот за 2018 година усвоен од Владата на …

Ј А В Е Н О Г Л А С до евидентирани невработени лица за вклучување во Програмата Општинско – корисна работа Види повеќе »

Известување за граѓаните – авионско прскање против комарци во четврток

  С О О П Ш Т Е Н И Е Општина Кратово ги информира сите граѓани дека на ден 05-ти Јули 2018 (четврток) со почеток од 5.00 часот до 9.00 часот ќе се спроведе првото авионско третирање против комарци во 2018 година. Со третирањето ќе биде опфатено течението на Кратовска река од с.Кетеново нагоре и целото …

Известување за граѓаните – авионско прскање против комарци во четврток Види повеќе »

Јавен повик за доставување на иницијативи за изработка на урбанистички планови на територијата на општина Кратово за 2018 година

Врз основа на член 21 од Законот за просторно и урбанистичко планирање (Сл.весник на РМ бр. 199/2014, 44/2015, 193/15, 31/16 и 163/16) Градоначалникот на општина Кратово ги известува правните и физичките лица дека се распишува Јавен повик за доставување на иницијативи за изработка на урбанистички планови на територијата на општина Кратово за 2018 година Јавниот …

Јавен повик за доставување на иницијативи за изработка на урбанистички планови на територијата на општина Кратово за 2018 година Види повеќе »

Известување-утре прекин во водоснабдувањето

Почитувани граѓани, Ве известуваме дека во текот на утрешниот ден 13.03.2018 година (вторник) во период од 09 до 14 часот ќе има прекин во водоснабдувањето.   Прекинот во водоснабдувањето во некои делови во градот е поради интервенција на дефект на главна линија најавија од „Силком“ ДООЕЛ Кратово. Без вода ќе останат граѓаните од Царина Маала, Зорле маало, м.в …

Известување-утре прекин во водоснабдувањето Види повеќе »

Дневен ред за деветтата седница на Совет на општина Кратово

Врз основа на член 39 став 1 и 2 и член 48 став 1 од Законот за локалната самоуправа („Службен весник на РМ“ бр.5/2002), а согласно член 25 од Статутот на општина Кратово и член 35 од Деловникот на Советот на општина Кратово, донесувам РЕШЕНИЕ за свикување на деветтата седница на Советот на општина Кратово Ја свикувам …

Дневен ред за деветтата седница на Совет на општина Кратово Види повеќе »

СООПШТЕНИЕ

СООПШТЕНИЕ Се известуваат граѓаните на општина Кратово дека на ден 24.02.2018 година (сабота) поради прослава на патрониот празник на градот „Свети Ѓорѓи Кратовски“ и „Тодорова сабота“ сообраќајот на подрачјето околу Градскиот плоштад ќе биде целосно запрен во периодот од 10.00 часот до 12.00 часот и во периодот од 20.00 часот до 01.00 часот. Исто така …

СООПШТЕНИЕ Види повеќе »

ИЗВЕСТУВАЊЕ за прекин во водоснабдувањето

Се известуваат граѓаните декa поради настанат дефект во текот на ноќта (пукање на главна цевка во Царина Маала) во текот на денот, 22.02.2018 година (четврток) без водоснабдување ќе останат следните места: Царина маала, Зорле маала, Цигански Лозја и с.Железница. Дефектот во текот на денот ќе биде отклонет, соопштија од СИЛКОМ ДООЕЛ Кратово.

С О О П Ш Т Е Н И Е до сите граѓани на општина Кратово

С О О П Ш Т Е Н И Е до сите граѓани на општина Кратово Почитувани, ДПТ БУЛМАК 2016 ДООЕЛ Пробиштип (РУДНИЦИ ЗЛЕТОВО) е компанија која врши ископ и преработка на олово-цинкова руда. Оваа компанија има потреба од ново вработени рудари, соодветно со зголемувањето на капацитетот при експлоатацијата на рудникот. Затоа сите полнолетни работоспособни …

С О О П Ш Т Е Н И Е до сите граѓани на општина Кратово Види повеќе »

Дневен ред за осмата седница на Совет на општина Кратово

Врз основа на член 39 став 1 и 2 и член 48 став 1 од Законот за локалната самоуправа („Службен весник на РМ“ бр.5/2002), а согласно член 25 од Статутот на општина Кратово и член 35 од Деловникот на Советот на општина Кратово, донесувам РЕШЕНИЕ за свикување на осмата седница на Советот на општина Кратово Ја свикувам …

Дневен ред за осмата седница на Совет на општина Кратово Види повеќе »

С О О П Ш Т Е Н И Е за Право на легализација имаат сопствениците на објекти кои се изградени до 03-ти март 2011 година

С О О П Ш Т Е Н И Е Врз основа на Закон за изменување на Законот за постапување по бесправно изградени објекти („Сл.весник на РМ“ бр.190/17), се информираат граѓаните на подрачјето на општина Кратово за следното: Право на легализација имаат сопствениците на објекти кои се изградени до 03-ти март 2011 година 1. Имателите …

С О О П Ш Т Е Н И Е за Право на легализација имаат сопствениците на објекти кои се изградени до 03-ти март 2011 година Види повеќе »

Дневен ред за седмата седница на Совет на општина Кратово

Врз основа на член 39 став 1 и 2 и член 48 став 1 од Законот за локалната самоуправа („Службен весник на РМ“ бр.5/2002), а согласно член 25 од Статутот на општина Кратово и член 35 од Деловникот на Советот на општина Кратово, донесувам РЕШЕНИЕ за свикување на седмата седница на Советот на општина Кратово Ја свикувам …

Дневен ред за седмата седница на Совет на општина Кратово Види повеќе »

Прослава на големиот христијански празник Богојавление – Водици

Ве известуваме по повод големиот христијански празник „Богојавление“ – Водици, на ден 19.01.2018 година (петок), во 11 часот на Градскиот базен во Кратово ќе се изврши голем „Богојавленски водосвет“ – фрлање на православниот крст, под покровителство на градоначалникот на општина Кратово д-р Љупчо Бојаџиев и претставници од Кумановско-осоговската епархија. За најсреќниот граѓанин кој ќе го …

Прослава на големиот христијански празник Богојавление – Водици Види повеќе »

Дневен ред за шестата седница на Совет на општина Кратово

Врз основа на член 39 став 1 и 2 и член 48 став 1 од Законот за локалната самоуправа („Службен весник на РМ“ бр.5/2002), а согласно член 25 од Статутот на општина Кратово и член 35 од Деловникот на Советот на општина Кратово, донесувам РЕШЕНИЕ за свикување на шестата седница на Советот на општина Кратово Ја свикувам …

Дневен ред за шестата седница на Совет на општина Кратово Види повеќе »

ЕВН КЕЦ Кратово-Известување за планиран прекин на електрична енергија

ЕВН КЕЦ Кратово, известува дека среда, 20-ти декември, без снабдување со електрична енергија ќе останат корисниците кои што се наоѓаат на улица Свети Ѓорѓи Кратовски во период од 9.30 до 14.30 часот. Прекинот е заради превземање на технички зафати во НН мрежата за подобрување на квалитетот во снабдувањето со електрична енергија на корисниците.

Scroll to Top