Соопштенија

Известување за работа на градски зелен пазар

И З В Е С Т У В А Њ Е       Почитувани граѓани, Со цел одржување на основните активности градскиот зелен пазар ЈКП “Кратово“ – Кратово ќе работи во специфични услови во деновите петок и сабота (20.03. и 21.03.2020 година). Доследно и одговорно е да се почитуваат мерките и препораките од Владата …

Известување за работа на градски зелен пазар Види повеќе »

Известување: Листа на дијагнози на хронични состојби за кои важи ослободување од работа како превенција од ширење на COVID-19

Министерството за труд и социјална политика (МТСП) информира дека согласно дополнителните мерки на Владата за превенција од ширење на болеста COVID-19, следните категории на лица треба да бидат ослободени од работа и работни активности врз основа на приложена потврда од матичен лекар за следниве состојби: 1) Хронични респираторни заболувања; 2) Тешки кардиоваскуларни заболувања; 3) Дијабет – ТИП1; 4) Малигни …

Известување: Листа на дијагнози на хронични состојби за кои важи ослободување од работа како превенција од ширење на COVID-19 Види повеќе »

Прекинување на воспитно-образовниот процес согласно препораките на Владата

Општина Кратово ја известува јавноста дека заклучно од среда (11.3.2020), општинската градинка, основното училиште и средното општинско училише нема да работат и да одржуваат настава. Мерката за прекинување на воспитно-образовниот процес согласно препораките на Владата, ќе трае 14 дена и ги опфаќа сите подрачни основни училишта кои се наоѓаат на територија на општината. Овој чекор следи по …

Прекинување на воспитно-образовниот процес согласно препораките на Владата Види повеќе »

ЗАКЛУЧОЦИ НА ВЛАДАТА ЗА ПРЕЗЕМАЊЕ МЕРКИ ЗА ПРЕВЕНЦИЈА ОД ШИРЕЊЕ НА КОРОНА ВИРУСОТ

Владата на Република Северна Македонија на  15-та редовна седница ја разгледа информацијата на Управувачкиот комитет за координација и управување во системот за управување со кризи за преземање дополнителни мерки и активности за превенција од ширење на корона вирусот по сугестија на Комисијата за заразни болести на Министерството за здравство, и ги донесе следните заклучоци: ИЗВАДОК …

ЗАКЛУЧОЦИ НА ВЛАДАТА ЗА ПРЕЗЕМАЊЕ МЕРКИ ЗА ПРЕВЕНЦИЈА ОД ШИРЕЊЕ НА КОРОНА ВИРУСОТ Види повеќе »

С О О П Ш Т Е Н И Ј А за организирање на Јавна презентација и Јавна анкета по предлог Урбанистички план за следните села: Вакуф, Железница, Туралево и Шопско Рударе

С О О П Ш Т Е Н И Ј А за организирање на Јавна презентација и Јавна анкета по предлог Урбанистички план за следните села: Вакуф, Железница, Туралево и Шопско Рударе Соопштение Вакуф Соопштение Железница Соопштение Туралево Соопштение Шопско Рударе

Решение за свикување на 41 седница на Совет на општина Кратово

Врз основа на член 39 став 1 и 2 и член 48 став 1 од Законот за локална самоуправа („Службен Весник на РМ“ бр.5/2002), а согласно 25 од Статутот на општина Кратово и член 35 од Деловникот на Советот на општина Кратово, донесувам РЕШЕНИЕ за свикување на 41-ва седница на советот на општина Кратово Ја …

Решение за свикување на 41 седница на Совет на општина Кратово Види повеќе »

Водици 2020 во недела на Градскиот базен

По повод големиот Христијански празник Богојавление (Водици), на ден 19.01.2020 година (недела), на Градскиот базен во Кратово со почеток во 11ч, од страна на клирот од Кумановско осоговската епархија на МПЦ ОА ќе се изврши Богојавленски Водосвет – фрлање на крст во вода. Овој настан е под покровителство на Општина Кратово и по тој повод се известуваат сите …

Водици 2020 во недела на Градскиот базен Види повеќе »

С О О П Ш Т Е Н И Е за организирање на Јавна презентација и Јавна анкета по Предлог Детален урбанистички план за дел од У.Е.2, дел од блок 6-Кратово

Соопштение за организирање Јавна анкета и Јавна презентација Анкетен листГрафички приказ ДУП Известување до институции Одлука за организирање на Јавна анкета и Јавна презентација

Решение за свикување на 40 седница на Совет на општина Кратово

 Врз основа на член 39 став 1 и 2 и член 48 став 1 од Законот за локална самоуправа („Службен Весник на РМ“ бр.5/2002), а согласно 25 од Статутот на општина Кратово и член 35 од Деловникот на Советот на општина Кратово, донесувам РЕШЕНИЕ за свикување на 40-та седница на советот на општина Кратово Ја …

Решение за свикување на 40 седница на Совет на општина Кратово Види повеќе »

Решение за свикување на 39 седница на Совет на општина Кратово

Врз основа на член 39 став 1 и 2 и член 48 став 1 од Законот за локална самоуправа („Службен Весник на РМ“ бр.5/2002), а согласно 25 од Статутот на општина Кратово и член 35 од Деловникот на Советот на општина Кратово, донесувам РЕШЕНИЕ за свикување на 39-та седница на советот на општина Кратово Ја …

Решение за свикување на 39 седница на Совет на општина Кратово Види повеќе »

Решение за свикување на 38 седница на Совет на општина Кратово

Врз основа на член 39 став 1 и 2 и член 48 став 1 од Законот за локална самоуправа („Службен Весник на РМ“ бр.5/2002), а согласно 25 од Статутот на општина Кратово и член 35 од Деловникот на Советот на општина Кратово, донесувам РЕШЕНИЕ за свикување на 38-та седница на советот на општина Кратово Ја …

Решение за свикување на 38 седница на Совет на општина Кратово Види повеќе »

Решение за свикување на 36 седница на Совет на општина Кратово

Врз основа на член 39 став 1 и 2 и член 48 став 1 од Законот за локална самоуправа („Службен Весник на РМ“ бр.5/2002), а согласно 25 од Статутот на општина Кратово и член 35 од Деловникот на Советот на општина Кратово, донесувам РЕШЕНИЕ за свикување на 36-та седница на советот на општина Кратово Ја …

Решение за свикување на 36 седница на Совет на општина Кратово Види повеќе »

Решение за свикување на 35 седница на Совет на општина Кратово

Врз основа на член 39 став 1 и 2 и член 48 став 1 од Законот за локална самоуправа („Службен Весник на РМ“ бр.5/2002), а согласно 25 од Статутот на општина Кратово и член 35 од Деловникот на Советот на општина Кратово, донесувам РЕШЕНИЕ за свикување на 35-та седница на советот на општина Кратово Ја …

Решение за свикување на 35 седница на Совет на општина Кратово Види повеќе »

Решение за свикување на 34 седница на Совет на општина Кратово

Врз основа на член 39 став 1 и 2 и член 48 став 1 од Законот за локална самоуправа („Службен Весник на РМ“ бр.5/2002), а согласно 25 од Статутот на општина Кратово и член 35 од Деловникот на Советот на општина Кратово, донесувам РЕШЕНИЕ за свикување на 34-та седница на советот на општина Кратово Ја …

Решение за свикување на 34 седница на Совет на општина Кратово Види повеќе »

С О О П Ш Т Е Н И Е за авионско третирање против комарци

С О О П Ш Т Е Н И Е             Општина Кратово Ве информира дека на ден 29.06.2019 година (сабота) со почеток од 05.00 часот до 08.00 часот ќе се спроведе авионско третирање против комарци во 2019 година на територијата на општина Кратово.             Со третирањето ќе биде опфатено течението на Кратовска река од …

С О О П Ш Т Е Н И Е за авионско третирање против комарци Види повеќе »

Пријавување за Гаранција за млади 2019

Доколку сте младо лице (15-29) години и во моментот не сте вработени и не сте во процес на образование или обука, имате можност да станете дел од Гаранцијата за млади и имате шанса да се вклучите во некоја од активните мерки на Агенција за вработување. Во рамките на Гаранцијата млади има и теренски работници коишто …

Пријавување за Гаранција за млади 2019 Види повеќе »

Соопштение – Јавен повик за доставување на иницијативи за изработка на урбанистички планови на територијата на општина Кратово за 2019 година

Врз основа на член 21 од Законот за Просторно и урбанистичко планирање (Сл.весник на РМ бр.199/14, 44/15, 193/15, 31/16, 163/16, 64/18 и 168/18), Градоначалникот на општина Кратово ги известува правните и физичките лица дека се распишува ЈАВЕН ПОВИК  за доставување на иницијативи за изработка на урбанистички планови на територијата на општина Кратово за 2019 година …

Соопштение – Јавен повик за доставување на иницијативи за изработка на урбанистички планови на територијата на општина Кратово за 2019 година Види повеќе »

1 AПРИЛ – Ден на шегата

1 AПРИЛ – Ден на шегата Дефиле на маски на најмалите и најмилите… Место: Плоштад на Кратово Време: 1 април 2019г.   од 11:30 – 12:30ч

Доделени социјални пакети на социјално најзагрозените семејства

Согласно најавата, односно известувањето од страна на градоначалникот на Општина Кратово, д-р Љупчо Бојаџиев за пренаменување на финансиските средства за коледарски огнови и бадникови прослави, истите се наменети за помош на социјално најзагрозените семејства во Кратово. Имено, за време на Божиќните празници, се доделија социјални пакети од прехранбени артикли и хигинески средства на вкупно 14 …

Доделени социјални пакети на социјално најзагрозените семејства Види повеќе »

Scroll to Top