Соопштенија

РЕШЕНИЕ за свикување на 52-ра седница на советот на општина Кратово

Ја свикувам 52седница на Советот на општина Кратово која ќе се оддржи на ден 12.11.2020 година (четврток) во салата за седници на Советот на општина Кратово со почеток во 12 часот. За седницата го предлагам следниот: ДНЕВЕН РЕД Предлог-Записник од 51-та седница на Советот на општина Кратово одржана на ден 29.10.2020 година; 1. Предлог – …

РЕШЕНИЕ за свикување на 52-ра седница на советот на општина Кратово Види повеќе »

Соопштение за организирање на Јавна презентација и Јавна анкета

Врз основа на член 35 став 3 од Законот за Просторно и урбанистичко планирање (Сл.весник на Р.М. бр.199/14, 44/15, 193/15, 31/16, 163/16, 64/18 и 168/18), Градоначалникот на општина Кратово го дава следното С О О П Ш Т Е Н И Е Се известуваат физичките и правните лица од конкретното подрачје опфатено со Архитектонско урбанистички …

Соопштение за организирање на Јавна презентација и Јавна анкета Види повеќе »

С О О П Ш Т Е Н И Е

Врз основа на член 35 став 3 од Законот за Просторно и урбанистичко планирање (Сл.весник на Р.М. бр.199/14, 44/15, 193/15, 31/16, 163/16, 64/18 и 168/18), Градоначалникот на општина Кратово го дава следното С О О П Ш Т Е Н И Е Се известуваат физичките и правните лица од конкретното подрачје опфатено со Архитектонско урбанистички …

С О О П Ш Т Е Н И Е Види повеќе »

Соопштение за организирање на Јавна презентација и Јавна анкета по Предлог детален урбанистички план за дел од УЕ “2” дел од блок 4 и блок 7-Кратово

  Врз основа на член 35 став 3 од Законот за Просторно и урбанистичко планирање (Сл.весник на Р.М. бр.199/14, 44/15, 193/15, 31/16, 163/16, 64/18 и 168/18), Градоначалникот на општина Кратово го дава следното С О О П Ш Т Е Н И Е за организирање на Јавна презентација и Јавна анкета по Предлог детален урбанистички …

Соопштение за организирање на Јавна презентација и Јавна анкета по Предлог детален урбанистички план за дел од УЕ “2” дел од блок 4 и блок 7-Кратово Види повеќе »

И З В Е С Т У В А Њ Е ЗА ПОЛАГАЊЕ ЗА СЕРТИФИКАТ ЗА АВТО-ТАКСИ ВОЗАЧ

Се известуваат сите авто-такси компании на подрачјето на општина Кратово дека Сертификатите за авто-такси возач кои ги поседуваат се со изминат рок на важење во месец Април 2020 година и поради настанатата состојба со Ковид 19 не се организираше полагање на испитите. Сите авто-такси компании и заинтересирани за вршење авто – такси превоз на подрачјето …

И З В Е С Т У В А Њ Е ЗА ПОЛАГАЊЕ ЗА СЕРТИФИКАТ ЗА АВТО-ТАКСИ ВОЗАЧ Види повеќе »

РЕШЕНИЕ за свикување на 50-та седница на советот на општина Кратово

РЕШЕНИЕ за свикување на 50-та седница на советот на општина Кратово Ја свикувам 50 седница на Советот на општина Кратово која ќе се оддржи на ден 18.09.2020 година (петок) во салата за седници на Советот на општина Кратово со почеток во 10 часот. За седницата го предлагам следниот: ДНЕВЕН РЕД Предлог-Записник од 48-та седница на …

РЕШЕНИЕ за свикување на 50-та седница на советот на општина Кратово Види повеќе »

Решение за именување и дополнување на Решение за свикување на 49-та седница на Совет на општина Кратово

Решение за именување и дополнување на Решение за свикување на 49-та седница на Совет на општина Кратово Со Решение се врши изменување и дополнување на Решението за свикување на 49-та седница на Советот на општина Кратово бр.09-801/1 од 24.08.2020 година со тоа што: во дневниот ред после точката 14 „Годишна програма со Предлог-Решение за усвојување …

Решение за именување и дополнување на Решение за свикување на 49-та седница на Совет на општина Кратово Види повеќе »

РЕШЕНИЕ за свикување на 49-та седница на советот на општина Кратово

РЕШЕНИЕ за свикување на 49-та седница на советот на општина Кратово Ја свикувам 49 седница на Советот на општина Кратово која ќе се оддржи на ден 31.08.2020 година (понеделник) во салата за седници на Советот на општина Кратово со почеток во 11 часот. За седницата го предлагам следниот: ДНЕВЕН РЕД 1. Извештај – Предлог – Одлука …

РЕШЕНИЕ за свикување на 49-та седница на советот на општина Кратово Види повеќе »

С О О П Ш Т Е Н И Е за второ прскање против комарци на територијата на општина Кратово

С О О П Ш Т Е Н И Е             Општина Кратово Ве информира дека на ден 23.07.2020 година (четврток) во период од 05.00 часот до 08.00 часот ќе се спроведе второ авионско третирање против комарци за 2020 година на територијата на општина Кратово. Се известуваат пчеларите дека во времето на третирање и 3-4 часа потоа …

С О О П Ш Т Е Н И Е за второ прскање против комарци на територијата на општина Кратово Види повеќе »

С О О П Ш Т Е Н И Е за организирање на Јавна презентација и Јавна анкета по предлог Урбанистички план за вон населено место

Се известуваат граѓаните на општина Кратово дека се организира Јавна презентација и Јавна анкета по предлог Урбанистички план за вон населено место за изградба на објект со намена Е2-комунална супраструктура Станица за технички преглед на дел од к.п.3861/1 и к.п.3861/5, м.в.габреш, КО Шлегово, општина Кратово, со тех.бр.У-07/19 од Јуни 2020 година,изработен од Урбан Гис д.о.о.Куманово …

С О О П Ш Т Е Н И Е за организирање на Јавна презентација и Јавна анкета по предлог Урбанистички план за вон населено место Види повеќе »

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ГРАЃАНИТЕ – АВИОНСКО ПРСКАЊЕ ПРОТИВ КОМАРЦИ

Општина Кратово Ве информира дека на ден 18.06.2020 година (четврток) со почеток од 05.00 часот до 08.00 часот ќе се спроведе авионско третирање против комарци за 2020 година на територијата на општина Кратово.             Се известуваат пчеларите дека во времето на третирање и 3-4 часа потоа да ги затворат кошниците-сандаците со пчели, заради можноста од …

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ГРАЃАНИТЕ – АВИОНСКО ПРСКАЊЕ ПРОТИВ КОМАРЦИ Види повеќе »

ИЗВЕСТУВАЊЕ за достапност на документ План за управување со животната средина и со социјалните аспекти (ПУЖССА) за проект за реконструкција на постоен пат во Општина Кратово во рамки на Проектот за поврзување на локални патишта

Во рамки на “Проектот за поврзување на локални патишта” кој се реализира од Министерството за транспорт и врски со финансиска поддршка од Светска Банка, а со цел подобрување на локалната патна инфраструктура, Општина Кратово аплицираше со проект за реконструкција на постоен пат во Општина Кратово. Согласно барањата на Светска Банка беше подготвен документ “План за …

ИЗВЕСТУВАЊЕ за достапност на документ План за управување со животната средина и со социјалните аспекти (ПУЖССА) за проект за реконструкција на постоен пат во Општина Кратово во рамки на Проектот за поврзување на локални патишта Види повеќе »

Пријава за маркети/ресторани кои ќе доставуваат храна за време на полициски час во Кратово

ПРЕДМЕТ: Известување за маркети/ресторани кои ќе доставуваат храна за време на полициски час во Кратово Врз основа на препораките на Влада на Република Северна Македонија, Ве известуваме дека за време на полицискиот час овој викенд (започнувајќи од 18 до 20 април 2020), сите маркети/продавници/ресторани/такси превоз во општина Кратово кои се подготвени и имаат желба да се вклучат во оваа …

Пријава за маркети/ресторани кои ќе доставуваат храна за време на полициски час во Кратово Види повеќе »

Известување

Општина Кратово за справување со Коронавирус  ги известува сите земјоделци на територијата на општина Кратово кои не се  пријавени за добивање на дозволи преку ПЕ Кратово на МЗШВ тоа можат да го сторат до четврток до 14.00 часот со доставување на потребни податоци по телефон до општина Кратово. Потребните податоци  за лицето кое се пријавува …

Известување Види повеќе »

Во четврток ќе биде отворен градскиот зелен пазар

Почитувани, Градскиот зелен пазар ќе биде отворен во четврток на 16 април 2020 год., а  во насока на запазувањето на мерките за заштита од вирусот Ковид-19 на Министерството за здравство ќе работи од 07 до 13 часот со продажба на земјоделски и прехрамбрени производи. ЈП Кратово ќе изврши распоред на тезгите и ќе преземе мерки за заштита …

Во четврток ќе биде отворен градскиот зелен пазар Види повеќе »

Известување за време на полициски час во Кратово

ПРЕДМЕТ: Известување за дежурни маркети кои ќе работат за време на полициски час во Кратово Врз основа на препораките на Влада на Република Северна Македонија, Ве известуваме дека за време на полицискиот час овој викенд (11 и 12 април 2020), сите маркети, фирми и ресторани во општина Кратово кои се подготвени и имаат желба да …

Известување за време на полициски час во Кратово Види повеќе »

Целосно ќе биде затворен градскиот зелен пазар во Кратово

С О О П Ш Т Е Н И Е Општина Кратово ги информира граѓаните дека целосно ќе биде затворен градскиот зелен пазар (за пазарните денови петок и сабота 27.03. – 28.03.2020 година) во Кратово за продавачите на земјоделски и прехранбени производи, но и за трговците со текстил и други артикли. Општината, во согласност со …

Целосно ќе биде затворен градскиот зелен пазар во Кратово Види повеќе »

МИОА обезбедува дневни дозволи за работа после 21 часот за органи на државната власт, кризни штабови, медиуми, погребални претпријатија и пекари/бурекџилници, за приватни фирми, дозволи обезбедуваат работодавачите

Согласно последните насоки на Владата на Република Северна Македонија, ја известуваме јавноста дека Министерството за информатичко општество и администрација е задолжено да издава дозволи за движење за време на траење на забраната за движење. Дозволите се издаваат за вработените во органите на државната власт (извршна и судска) кои имаат потреба од дежурства, а не можат …

МИОА обезбедува дневни дозволи за работа после 21 часот за органи на државната власт, кризни штабови, медиуми, погребални претпријатија и пекари/бурекџилници, за приватни фирми, дозволи обезбедуваат работодавачите Види повеќе »

Scroll to Top