Соопштенија

Решение за свикување на 8-ма седница на Совет на општина Кратово

Ја свикувам 8-мата седница на Советот на општина Кратово која ќе се оддржи на ден 21.04.2022 година (четврток) во салата за седници на Совет на општина Кратово со почеток во 11 часот. За седницата го предлагам следниот: ДНЕВЕН РЕД Предлог-Записник од 7-ма седница на Советот на општина Кратово одржана на ден 15.03.2022 година; 1. Квартален …

Решение за свикување на 8-ма седница на Совет на општина Кратово Види повеќе »

ДОДЕЛЕНИ ПЕТНАЕСЕТ СТИПЕНДИИ ПРЕКУ ФОНДОТ ЗА СТИПЕНДИРАЊЕ „ПРОФ. Д-Р АЦЕ МИЛЕНКОВСКИ“ ЗА МЛАДИТЕ ОД ОПШТИНА КРАТОВО

Ректорот на Универзитетот за туризмот и менаџмент Скопје, проф. д-р Аце Миленковски и Градоначалникот на општина Кратово Тодорче Николовски во просториите на општината потпишаа Меморандум за соработка. Со овој меморандум меѓу општина Кратово и УТМС ќе се организираат разни активности и проекти од областа на образованието и науката, со кои ќе се придонесе за подигање на квалитетот …

ДОДЕЛЕНИ ПЕТНАЕСЕТ СТИПЕНДИИ ПРЕКУ ФОНДОТ ЗА СТИПЕНДИРАЊЕ „ПРОФ. Д-Р АЦЕ МИЛЕНКОВСКИ“ ЗА МЛАДИТЕ ОД ОПШТИНА КРАТОВО Види повеќе »

Започна кампањата „Мојот данок, за мојата општина!“

До подобри општини, со навремено подмирување данок на имот. Општина Кратово како партнер-општина на Проектот на УСАИД за зајакнување на капацитетите за искористување на ресурсите се приклучува кон кампањата „Мојот данок, за мојата општина!“ Едукативната кампања „Мојот данок, за мојата општина!“ има за цел да ја информира јавноста дека плаќањето данок на имот е должност …

Започна кампањата „Мојот данок, за мојата општина!“ Види повеќе »

Работна средба во вторник на тема Подобрување на дијалогот за поголема финансиска транспарентност на општините, со фокус на парафискалните давачки

Почитувани, Во рамки на проектот Мрежа Фискаст: “Подобрување на дијалогот за поголема финансиска транспарентност на општините, со фокус на парафискалните давачки“, на кој е вклучена и Општина Кратово, се формира работна група од претставници на сите релевантни локални чинители (непрофитни организации, бизниси, јавни установи, активисти итн) кои во соработка со претставниците на општинската администрација треба …

Работна средба во вторник на тема Подобрување на дијалогот за поголема финансиска транспарентност на општините, со фокус на парафискалните давачки Види повеќе »

Известување до правните и физичките лица за последните измени на Законот за даноци на имот

Локална самоуправа на општина Кратово И З В Е С Т У В А Њ Е Се известуваат правните и физичките лица на територијата на општина Кратово кои поседуваат недвижен имот, а кој не се користи од сопственикот или не се издава под закуп подолго од 6 (шест) месеци во текот на една година да …

Известување до правните и физичките лица за последните измени на Законот за даноци на имот Види повеќе »

Решение за свикување на шестата седница на Совет на општина Кратово

Ја свикувам шестата седница на Советот на општина Кратово која ќе се оддржи на ден 08.02.2022 година (вторник) во салата за седници со почеток во 11 часот. За седницата го предлагам следниот: ДНЕВЕН РЕД Извештај со Предлог-Одлука за усвојување на Извештајот на Пописната комисија за извршен попис на средства, побарувања и обврски на ден 31.12.2021 година;  Предлог – Одлука за давање на согласност за примена …

Решение за свикување на шестата седница на Совет на општина Кратово Види повеќе »

Решение за свикување на петтата седница на Совет на општина Кратово

Ја свикувам петтата седница на Советот на општина Кратово која ќе се оддржи на ден 31.01.2022 година (понеделник) во салата за седници со почеток во 11 часот. За седницата го предлагам следниот: ДНЕВЕН РЕД – Предлог – Записник од третата седница на Советот на општина Кратово одржана на ден 06.12.2021 година; – Предлог – Записник од четвртата седница на Советот на општина …

Решение за свикување на петтата седница на Совет на општина Кратово Види повеќе »

Соопштение до фирмите – истражување во врска со парафискални давачки кон општината и кон централната власт

Почитувани, Ве известиме дека на 25 јануари 2022 (вторник) во 10 часот ќе се одржи онлајн истражување, со фирми од општина Кратово, во врска со парафискалните давачки кои ги плаќаат фирмите кон општината и кон централната власт. Истражувањето го спроведува Мрежата ФИСКАСТ, претставувана од  институтот Finance Think од Скопје, АГОРА, Квантум Прима, и ЛАГ Агро Лидер, и е дел од …

Соопштение до фирмите – истражување во врска со парафискални давачки кон општината и кон централната власт Види повеќе »

Соопштение за крводарителска акција

Ве известуваме дека во ПОНЕДЕЛНИК на 24.01.2022 година ОО Црвен крст во соработка со Службата за Трансфузиона Медицина организира граѓанска крводарителска акција. Акцијата ќе се одржи во просториите на Општина Кратово (Сала за состаноци) од 09:00 – 15:00ч. Ги замолуваме крводарителите кои ќе даруваат крв да ги почитуваат препораките за самозаштита на Министерството за Здравство. …

Соопштение за крводарителска акција Види повеќе »

Решение за одобрување на проектна програма на Урбанистички проект вон опфат на урбанистички план

Урбанистички проект вон опфат на урбанистички план со намена Е1.13 – Површински соларни и фотоволтаични електрани на кп 769/1 КО Туралево, општина Кратово Решение за одобрување на Проектна програма Проектна програма

Богојавление – Водици 2022

Ве известуваме по повод големиот христијански празник „Богојавление“ – Водици, на ден 19.01.2022 година (среда), во 11 часот на градскиот базен во Кратово ќе се изврши Богојавленски водосвет под покровителство на Градоначалникот на Општина Кратово и на Македонската православна црква, Кумановско-осоговска епархија. Бидете дел од овој традиционален верски настан посветен на големиот празник Богојавление – …

Богојавление – Водици 2022 Види повеќе »

За секое новороденче во Општина Кратово по 5 000 денари

Општина Кратово од оваа година ќе исплаќа по 5000 денари за секое новороденче. Во Буџетот на општината за 2022 година предвидовме поддршка на семејствата за секое новороденче, односно од 1 ви јануари 2022 година секое семејство кое ќе има новороденче, ќе добие еднократна парична помош од 5 000 денари. Потребните документи за аплицирање се наведени …

За секое новороденче во Општина Кратово по 5 000 денари Види повеќе »

Проектна програма за изработка на Урбанистички проект вон опфат на урбанистички план со намена Е1.13

Проектна програма за изработка на Урбанистички проект вон опфат на урбанистички план со намена Е1.13 – Површински соларни и фотоволтаични електрани на КП 1900, КО Талашманце, Општина Кратово Решение за одобрување на проектна програма Проектна програма за КО Талашманце      

Решение за свикување на третата седница на Совет на општина Кратово

Ја свикувам третата седница на Советот на општина Кратово која ќе се оддржи на ден 06.12.2021 година (понеделник) во салата за седници со почеток во 11 часот. За седницата го предлагам следниот: ДНЕВЕН РЕД – Предлог – Записник од втората седница на Советот на општина Кратово одржана на ден 15.11.2021 година; 1.Предлог-Одлука за измена на распоредот на средствата на …

Решение за свикување на третата седница на Совет на општина Кратово Види повеќе »

Известување за Оглас бр.2/2021

Почитувани, Огласот со бр.2/2021 година од 28.07.2021 година, распишан од Градоначалникот на Општина Кратово за избор на Директор на ЈОУ Дом на култура ,,Лазар Софијанов“ Кратово, продолжува да тече во траење од 5 дена од 10.11.2021 до 14.11.2021 година. Мирувањето на Огласот од 07.08.2021 година е завршено со Локалните избори и конституирањето на Советот на …

Известување за Оглас бр.2/2021 Види повеќе »

Scroll to Top