Соопштенија

Соопштение за терестична (земјена) дезинсекција

Спроведувањето на превентивна дезинсекција како значајна општа мерка за заштита на населението, Општина Кратово согласно Програмата за спроведување на општи мерки за заштита на населението од заразни болести во 2023 година и Законот за заштита на населението од заразни болести, го издава следното С О О П Ш Т Е Н И Е За јавност: …

Соопштение за терестична (земјена) дезинсекција Види повеќе »

ИЗВЕСТУВАЊЕ за достапност на документ План за управување со животна средина и социјални работи (ПУЖССР) за под-проектот: Реконструкција на ЈЗУ „Здравствен дом Кратово“, Кратово со мерки за енергетска ефикасност

Во рамки на “Проектот за енергетска ефикасност во јавниот сектор во РСМ” кој се реализира од страна на Единицата за спроведување на проектот при Министерството за финансии со финансиска поддршка од Светска Банка, во компонентата за згради на централните власти предложена е реконструкција на ЈЗУ „Здравствен дом Кратово“, Кратово со мерки за енергетска ефикасност. Согласно …

ИЗВЕСТУВАЊЕ за достапност на документ План за управување со животна средина и социјални работи (ПУЖССР) за под-проектот: Реконструкција на ЈЗУ „Здравствен дом Кратово“, Кратово со мерки за енергетска ефикасност Види повеќе »

Известување за „Богојавление“ – Водици

По повод големиот христијански празник „Богојавление“ – Водици, на ден 19.01.2023 година (четврток), во 11 часот на градскиот базен во Кратово ќе се изврши Богојавленски водосвет под покровителство на Градоначалникот на Општина Кратово Тодорче Николовски и на Македонската православна црква, Кумановско-осоговска епархија. Сите заинтересирани верници, кои ќе скокаат по крстот да се пријават во општина …

Известување за „Богојавление“ – Водици Види повеќе »

MOЖНОСТИ ЗА ДЕЛОВНАТА ЗАЕДНИЦА

Во насока на споделување на корисни информации за бизнис секторот, Општина Кратово ги објавува следните активни мерки за поддршка на деловната заедница: Развојна банка на Северна Македонија АД Скопје Aгенција за вработување на Република Северна Македонија Агенција за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот разво Фонд за иновации и технолошки развој Националната агенција за европски …

MOЖНОСТИ ЗА ДЕЛОВНАТА ЗАЕДНИЦА Види повеќе »

Известување за санација на ударни дупки

Општина Кратово ги известува граѓаните дека во текот на наредните неколку дена започнувајќи од денес – понеделник (11.07.2022 година) ќе се реализираат градежни активности за санација на ударни дупки и асфалтирање кон патниот правец до м.в. Лисец, с.Нежилово. Ги замолуваме жителите на општината да бидат претпазливи и да имаат разбирање за отежнатото одвивање на сообраќајот …

Известување за санација на ударни дупки Види повеќе »

Интерен оглас бр.2/2022

Врз основа на член 50 став (1) точка 16 од Законот за Локалната самоуправа („Службен весник на Република Македонија“ бр. 05/02), член 13 од Правилникот за постапката за управување со ефектот на вработените во ТППЕ, следење, оценување и предлагање на мерки за подобрување на општина Кратово бр.01-1566/2 од 29.11.2016 година, Правилникот за систематизација на работните …

Интерен оглас бр.2/2022 Види повеќе »

Проектна програма за урбанистички план вон опфат на урбанистички план за изградба на објекти

Проектна програма за урбанистички план вон опфат на урбанистички план за изградба на објекти со намена А4 времено сместување на КП бр.2937 КО Кратово Решение за одобрување на ПП Проектна програма за УП вон опфат на урбанистички план за изградба на објекти со намена А4-времено сместување

Соопштение за прво авионско третирање против комарци

Спроведувањето на превентивна дезинсекција како значајна општа мерка за заштита на населението, Општина Кратово согласно Програмата за спроведување на општи мерки за заштита на населението од заразни болести во 2022 година и Законот за заштита на населението од заразни болести, го издава следното С О О П Ш Т Е Н И Е За јавност: …

Соопштение за прво авионско третирање против комарци Види повеќе »

Јавен повик до евидентирани невработени лица за вклучување во Програмата Општинско – корисна работа 2022/2023

Врз основа на Договорот за соработка помеѓу Агенцијата за вработување на РСМ (АВРСМ), и Договорот за соработка Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) и општина Кратово, во рамките на Оперативниот план за активни програми и мерки за вработување и услуги на пазарот на трудот за 2022 година усвоен од Владата на РСМ, Програмата Општинско …

Јавен повик до евидентирани невработени лица за вклучување во Програмата Општинско – корисна работа 2022/2023 Види повеќе »

Интерен оглас за унапредување на административен службеник

Врз основа на член  11, 30, 48 и 49 од Законот за административни службеници („Службен весник на Република Македонија“ бр. 27/14, 199/14, 48/15, 154/15, 5/16, 142/16 и 11/18 и „Службен весник на Република Северна Македонија“ бр. 275/19, 14/20 и 215/21), Правилникот за формата и содржината на интерниот оглас, начинот на поднесување на пријавата за унапредување, …

Интерен оглас за унапредување на административен службеник Види повеќе »

Scroll to Top