Бугарскиот амбасадор во посета на Кратово

Амбасадорот на Република Бугарија во Република Северна Македонија, Ангел Ангелов оствари работна посета на општина Кратово, на која со  градоначалникот д-р Љупчо Бојаџиев, разговараа за активности, иницијативи и можности за соработка во неколку области.

На средбата се разговараше за моменталната состојба со вирусот COVID 19 и за донација на 30 пакети со прехрамбени производи и средства за хигиена, од страна на Aмбасадата.

Истите ќе бидат поделени на социјално најзагрозените семејства во општината.

145419017_420257159228823_7881769373029922807_n 145988638_899826160754537_3187248785971821020_n 146103450_136189264928415_5355912542000085140_n (1) 146109620_490924828965569_7486024342715561753_n 146212220_252112416310647_549405079144572630_n

Scroll to Top