Богојавление Водици 2024

✝️ По повод големиот христијански празник „Богојавление“ – Водици, на ден 19.01.2024 година (петок), во 11 часот на градскиот базен во Кратово ќе се изврши Богојавленски водосвет под покровителство на Градоначалникот на Општина Кратово Тодорче Николовски и на Македонската православна црква, Кумановско-осоговска епархија.
Заинтересираните верници треба да се пријават најдоцна до четврток (18.01.2024 година) на:
☎️031 481 202 (од 8.00 до 15.00ч)
Вибер +389 70757777
маил: opstina_kratovo@opstinakratovo.gov.mk
Општина Кратово Ве поканува да бидете дел од овој традиционален верски настан посветен на големиот празник Богојавление – Водици.
Scroll to Top