Соопштенија

РЕШЕНИЕ за определување на локации за бесплатно истакнување на изборни плакати  

Врз основа на член 4 од Одлуката за истакнување на изборни плакати без надоместок бр.09-304/1 од 26.02.2016 година („Службен Гласник на општина Кратово“ бр. 2/2016), а согласно член 78 од Изборниот законик („Службен весник на РМ“  бр. 40/06, 136/08, 148/08, 155/08, 163/08, 44/11, 51/11, 142/12, 31/13, 34/13, 14/14, 30/14, 196/15, 35/16, 97/16, 99/16, 136/16, 142/16, …

РЕШЕНИЕ за определување на локации за бесплатно истакнување на изборни плакати   Види повеќе »

26.03.2024-РАНКОВЦЕ – КРАТОВО-Најава за минирање на тунел во близина на регионален пат Р1205

Почитувани, Во рамките на програмата за информирање на засегнати страни во реализацијата на проектот Изведба и завршување на преостанатите работи на втората делница, Бељаковце – Крива Паланка, како дел од проектот за Рехабилитација на железничкиот Коридор VIII, би сакале да Ве информираме дека на 26.03.2024, фирмата ГУЛЕРМАК АГИР САНАЈИ ИНШААТ ВЕ ТААХХУТ АНОНИМ ШИРКЕТИ Анкара …

26.03.2024-РАНКОВЦЕ – КРАТОВО-Најава за минирање на тунел во близина на регионален пат Р1205 Види повеќе »

Соопштение за терестична (земјена) дезинсекција

Спроведувањето на превентивна дезинсекција како значајна општа мерка за заштита на населението, Општина Кратово согласно Програмата за спроведување на општи мерки за заштита на населението од заразни болести во 2023 година и Законот за заштита на населението од заразни болести, го издава следното С О О П Ш Т Е Н И Е За јавност: …

Соопштение за терестична (земјена) дезинсекција Види повеќе »

ИЗВЕСТУВАЊЕ за достапност на документ План за управување со животна средина и социјални работи (ПУЖССР) за под-проектот: Реконструкција на ЈЗУ „Здравствен дом Кратово“, Кратово со мерки за енергетска ефикасност

Во рамки на “Проектот за енергетска ефикасност во јавниот сектор во РСМ” кој се реализира од страна на Единицата за спроведување на проектот при Министерството за финансии со финансиска поддршка од Светска Банка, во компонентата за згради на централните власти предложена е реконструкција на ЈЗУ „Здравствен дом Кратово“, Кратово со мерки за енергетска ефикасност. Согласно …

ИЗВЕСТУВАЊЕ за достапност на документ План за управување со животна средина и социјални работи (ПУЖССР) за под-проектот: Реконструкција на ЈЗУ „Здравствен дом Кратово“, Кратово со мерки за енергетска ефикасност Види повеќе »

Известување за „Богојавление“ – Водици

По повод големиот христијански празник „Богојавление“ – Водици, на ден 19.01.2023 година (четврток), во 11 часот на градскиот базен во Кратово ќе се изврши Богојавленски водосвет под покровителство на Градоначалникот на Општина Кратово Тодорче Николовски и на Македонската православна црква, Кумановско-осоговска епархија. Сите заинтересирани верници, кои ќе скокаат по крстот да се пријават во општина …

Известување за „Богојавление“ – Водици Види повеќе »

MOЖНОСТИ ЗА ДЕЛОВНАТА ЗАЕДНИЦА

Во насока на споделување на корисни информации за бизнис секторот, Општина Кратово ги објавува следните активни мерки за поддршка на деловната заедница: Развојна банка на Северна Македонија АД Скопје Aгенција за вработување на Република Северна Македонија Агенција за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот разво Фонд за иновации и технолошки развој Националната агенција за европски …

MOЖНОСТИ ЗА ДЕЛОВНАТА ЗАЕДНИЦА Види повеќе »

Известување за санација на ударни дупки

Општина Кратово ги известува граѓаните дека во текот на наредните неколку дена започнувајќи од денес – понеделник (11.07.2022 година) ќе се реализираат градежни активности за санација на ударни дупки и асфалтирање кон патниот правец до м.в. Лисец, с.Нежилово. Ги замолуваме жителите на општината да бидат претпазливи и да имаат разбирање за отежнатото одвивање на сообраќајот …

Известување за санација на ударни дупки Види повеќе »

Интерен оглас бр.2/2022

Врз основа на член 50 став (1) точка 16 од Законот за Локалната самоуправа („Службен весник на Република Македонија“ бр. 05/02), член 13 од Правилникот за постапката за управување со ефектот на вработените во ТППЕ, следење, оценување и предлагање на мерки за подобрување на општина Кратово бр.01-1566/2 од 29.11.2016 година, Правилникот за систематизација на работните …

Интерен оглас бр.2/2022 Види повеќе »

Проектна програма за урбанистички план вон опфат на урбанистички план за изградба на објекти

Проектна програма за урбанистички план вон опфат на урбанистички план за изградба на објекти со намена А4 времено сместување на КП бр.2937 КО Кратово Решение за одобрување на ПП Проектна програма за УП вон опфат на урбанистички план за изградба на објекти со намена А4-времено сместување

Scroll to Top